Shoptok.hr

Ribeži

Svježe ribani parmezan za tjesteninu, salatu od svježeg povrća ili restani krumpir – želite li ribati, nasjeckati ili usitniti voće, povrće, sir i druge namirnice, možete kupiti kuhinjsku ribež za tu namjenu. Obični ili višenamjenski - za svaku potrebu postoji odgovarajući proizvod.

Kuhinjski ribež za univerzalnu upotrebu

Kuhinjska ribež korisna je u razne svrhe. Prije svega, to ovisi o hrani koja se riba. Za voće i povrće prikladan je veliki ribež. No, možete koristiti sitno ribež za fino ribanje muškatnog oraščića, đumbira ili češnjaka kako bi u potpunosti razvili svoju aromu.

Jednostavni ručni ribeži obično imaju samo jednu površinu. Prilikom kupnje morate posebno odlučiti hoće li biti gruba, srednja ili fina. Praktična stvar kod ručne blanje je ta što zauzima malo prostora i obično se može objesiti pomoću ušica. Njime se lako može naribati parmezan i limunova korica, čak i u velikim količinama. Čak se i meki sir može rezati na fine niti.

Dok je ručnni ribež obično prikladan samo za određenu svrhu, kvadratni ribež može se koristiti univerzalno. Svaka od četiri strane ima drugačiju površinu tako da hranu možete ribati, sjeckati ili rezati na kriške i trake. Neke vrste mogu biti trokutastog, šesterokutnog ili okruglog oblika.

Na što obratiti pozornost pri kupnji ribeža

Prvo morate razmisliti želite li kupiti običan ručni ribež ili električni model. Električni ribež koristan je ako želite redovito obrađivati ​​velike količine voća, povrća itd.

Većina ribeža izrađena je od čelika, a visokokvalitetni modeli izrađeni su od nehrđajućeg ili obloženog čelika koji je otporan na koroziju. Mnogi čelični modeli mogu se prati u perilici posuđa, što ih čini jednostavnim za čišćenje. Ribež s plastičnim kućištem je malo jeftiniji.

5 trgovine19 proizvoda

Primajte posebne ponude

Prijavite se na Shoptokove e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.