Besplatna
registracija

Besplatna
registracija

Ugrij svoj dom pametno!

Brži i bolji telefoni

Besplatna registracija

Ugrij se pametno!

Brži i bolji telefoni

Juhe i rezanci

4 proizvoda 1 trgovina
Filteri
Filtriranje
Proizvođač
Cijena

Sortiraj
 

Često postavljana pitanja

Mogu li se rezanci kombinirati s juhom?

Da, rezanci se često dodaju juhama i varivima kako bi obrok bio zasitniji. Najpoznatiji primjer su azijske juhe s rezancima, koje kombiniraju povrće, meso i začine. U našoj klimi rezanci se ponekad koriste kao zamjena za rezance u pilećoj juhi.

Jesu li rezanci zdravi za svakodnevnu konzumaciju?

Rezanci mogu biti dio prehrane, ali njihova svakodnevna konzumacija se ne preporučuje jer često sadrže velike količine soli, konzervansa i aditiva. Zdravije varijante su od cjelovitih žitarica, riže ili rezanci bez dodatnih aroma. Preporučuje se kombinirati ih s povrćem, jajima ili mesom kako bi obrok bio nutritivno bogatiji.

Koje vrste rezanaca postoje?

Najčešće vrste su pšenični, rižini, heljdini (soba) i instant rezanci. Pšenični rezanci su klasični i najdostupniji, rižini rezanci su prikladni za prehranu bez glutena, dok su soba rezanci popularni u japanskoj kuhinji. Instant rezanci su praktični, ali ih treba konzumirati umjereno.

Jesu li rezanci prikladni za vegetarijansku ili vegansku prehranu?

Većina rezanaca od pšeničnog ili rižinog brašna prikladna je za vegetarijance i vegane jer ne sadrže životinjske sastojke. Međutim, domaći rezanci često sadrže jaja, pa nisu veganski. Za vegansku prehranu preporučuju se rižini ili soba rezanci (od heljde), kao i posebne veganske varijante bez jaja.

Mogu li se juhe iz vrećice obogatiti dodatnim sastojcima?

Naravno, mnogi dodaju povrće, tjesteninu, rezance ili začine kako bi juha bila ukusnija i hranjivija. Na primjer, u pileću juhu iz vrećice možete dodati svježi peršin, mrkvu ili kuhano meso i dobiti obrok sličan domaćem.

 
 
 

 

Juhe i rezanci – brza priprema, bogat okus

Juhe iz vrećice koriste se već godinama kada nam treba brz obrok. Njihova glavna prednost je jednostavna priprema jer su gotove za svega nekoliko minuta. Juha iz vrećice idealna je opcija za užurbane dane kada vam treba topla, ukusna juha bez dugog kuhanja. Među najtraženijima su juha s noklicama, klasične pileće, goveđe te varijante s povrćem, a proizvode ih Maggi i mnogi drugi.

Okus domaće pileće juhe bez komplikacija

Najprodavanija i najomiljenija među potrošačima svakako je pileća juha. Danas je dostupna u više oblika – kao instant vrećica, ali i kao kocka za juhu, koja se lako dodaje u vodu i daje bogat okus domaće juhe. Pileća juha iz vrećice često sadrži tjesteninu, sušeno povrće i začine, čime pruža potpun obrok ili savršenu bazu za dodatke poput rezanaca ili noklica.

Instant juhe – instant obrok s bezbroj okusa

Instant juhe su postali globalni hit zahvaljujući brzini pripreme i raznolikosti okusa. Bilo da volite blage, egzotične ili ljute varijante, rezanci su savršen izbor za studentski obrok, brzi ručak ili kasnu večeru. Indomie i Podravka rezanci prednjače po popularnosti na tržištu jer nude odličan omjer cijene i kvalitete. Ljubitelji specijaliteta rado biraju i crne rezance obogaćene sipinom tintom, kao i rižine rezance koji su idealni za osobe s intolerancijom na gluten.

Kineski rezanci i fusion kuhinja kod kuće

Kineski rezanci sve se češće koriste i u domaćoj kuhinji, zahvaljujući sve većem interesu za azijsku gastronomiju. Pripremaju se u wok tavi zajedno s povrćem, mesom ili tofu sirom, a dodavanjem ljutih umaka nastaje autentično jelo koje podsjeća na ponudu iz restorana. Dodatak kocke za juhu tijekom kuhanja može dodatno obogatiti okus, osobito ako se pripremaju u temeljcu.

Cijene i dostupnost: povoljna rješenja za svakodnevnu prehranu

Cijene juha iz vrećice i rezanaca kreću se od oko 0,30 do 1,5 EUR po pakiranju, ovisno o brendu i količini. Pileća juha u vrećici može se pronaći već od 0,50 EUR, dok su kocke za juhu dostupne u pakiranjima od više komada po cijeni od 1 do 5 EUR. Rezanci domaćih i stranih brendova koštaju između 0,60 i 1 EUR, što ih čini iznimno pristupačnim obrokom za sve generacije.