Shoptok.hr

Filter kava

Često se pretpostavlja da se espresso i filter kava prave od različitih zrna i da to rezultira razlikama u okusu. To je samo djelomično točno: zrno robuste namjerno se koristi za espresso kako bi se naglasile tipične, uravnotežene gorke tvari. Arabica se, pak, radije koristi za filter kavu jer je njezina aroma finija. Espresso zrna često se miješaju kako bi se postigla što uravnoteženija aroma. Ovo također osigurava uravnotežen sadržaj kofeina: Robusta obično ima dvostruko više kofeina od Arabice.

Najvažnija karakteristika koja razlikuje espresso od filter kave je prženje: zrna espressa se prže dulje i stoga su tamnija. To ima nutricionističku prednost: gorke tvari i tanini se razgrađuju procesom na takav način da konačni proizvod razvija svoju vlastitu i karakterističnu aromu. Kako biste općenito spriječili da topli napitak bude previše kiseo, trebali biste se pobrinuti za lagano pečenje.

Kako biste pripremili najukusniju filter kavu, razmislite o kupnji aparata za filter kavu, koji osigurava najbolje korištenje i očuvanje arome.

1 trgovine1 proizvoda

Primajte posebne ponude

Prijavite se na Shoptokove e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.