Besplatna
registracija

Besplatna
registracija

Osvježi se i uštedi!

Sve za roštilj!

Besplatna registracija

Osvježi se i uštedi!

Sve za roštilj!

Filter kava

7 proizvoda 1 trgovina
Filteri
Sortiraj
 
 
 

 

Često se pretpostavlja da se espresso i filter kava prave od različitih zrna i da to rezultira razlikama u okusu. To je samo djelomično točno: zrno robuste namjerno se koristi za espresso kako bi se naglasile tipične, uravnotežene gorke tvari. Arabica se, pak, radije koristi za filter kavu jer je njezina aroma finija. Espresso zrna često se miješaju kako bi se postigla što uravnoteženija aroma. Ovo također osigurava uravnotežen sadržaj kofeina: Robusta obično ima dvostruko više kofeina od Arabice.

Najvažnija karakteristika koja razlikuje espresso od filter kave je prženje: zrna espressa se prže dulje i stoga su tamnija. To ima nutricionističku prednost: gorke tvari i tanini se razgrađuju procesom na takav način da konačni proizvod razvija svoju vlastitu i karakterističnu aromu. Kako biste općenito spriječili da topli napitak bude previše kiseo, trebali biste se pobrinuti za lagano pečenje.

Kako biste pripremili najukusniju filter kavu, razmislite o kupnji aparata za filter kavu, koji osigurava najbolje korištenje i očuvanje arome.