Crni petak – najveći
popusti u Hrvatskoj!

Crni petak – najveći
popusti u Hrvatskoj!

Velika slika,
još veća ušteda

Pametni mobiteli
na popustu

Crni petak
2025

Uštedi na
TV-u

Mobiteli na popustu

Zamrznuto povrće

0 proizvoda 0 trgovina
Filteri
Filtriranje
Cijena

 

 
 

 

Zamrznuto povrće – zdrav izbor za svaki dan

Zamrznuto povrće postalo je nezaobilazan dio suvremene prehrane, jer spaja praktičnost, brzinu i nutritivnu vrijednost. Savršeno je za sve koji žele jesti zdravo, a nemaju vremena za svakodnevnu kupnju i čišćenje svježeg povrća.

Zahvaljujući modernim procesima zamrzavanja, povrće zadržava gotovo sve vitamine, minerale i prirodan okus, čime se osigurava kvalitetan obrok tijekom cijele godine. Bilo da se odlučite za zamrznuti grašak, mahune ili zamrznuto grilano povrće, uvijek dobivate proizvod spreman za brzu i jednostavnu pripremu.

Prednosti zamrznutog povrća

Zamrzavanje je prirodan način očuvanja hrane bez konzervansa, a zamrznuto povrće ima brojne prednosti u odnosu na svježe:

Zadržava nutritivne vrijednosti – vitamini i minerali ostaju gotovo nepromijenjeni,
Uvijek dostupno – neovisno o sezoni i vremenskim prilikama,
Jednostavno za pripremu – već očišćeno, narezano i spremno za kuhanje,
Bez otpada – koristi se samo potrebna količina,
Ekonomski i praktično – dulji rok trajanja bez kvarenja.

Zamrznuto povrće i priprema – jednostavno i brzo

Kada je u pitanju zamrznuto povrće, ključ je u pravilnoj termičkoj obradi. Povrće je najbolje kuhati kratko, na pari ili lagano pirjati, kako bi se sačuvali okus i hranjive tvari.

Savjeti za pripremu:

Ne odmrzavajte povrće unaprijed – stavite ga izravno u kipuću vodu ili na tavu,
Začine dodajte tek na kraju – kako biste zadržali prirodnu aromu,
Ne prekuhavajte – kratka priprema čuva boju, teksturu i vitamine.

Zamrznuto povrće može se koristiti za juhe, variva, priloge, rižota ili salate. Njegova svestranost i brzina pripreme čine ga savršenim izborom za brze, a zdrave obroke.

Zeleni klasik na svakom stolu

Zamrznuti grašak jedno je od najpopularnijih i najpraktičnijih povrća. Lako se priprema, bogat je biljnim proteinima, vlaknima, vitaminima B skupine i mineralima poput željeza i magnezija.

Može se koristiti kao glavni sastojak u varivima, uz rižu, mrkvu i krumpir, ali i kao dodatak salatama i prilozima. Brzo se kuha – najčešće je dovoljno svega 5 do 7 minuta.

Zahvaljujući procesu brzog zamrzavanja, grašak zadržava prirodnu zelenu boju i blago slatkast okus, gotovo identičan svježem.

Zamrznute mahune još su jedan klasik među zamrznutim povrćem. Pune su vlakana, vitamina C i K, kao i antioksidansa koji doprinose zdravlju srca i probave. Idealne su za sve koji preferiraju laganu i niskokaloričnu prehranu.

Priprema je izuzetno jednostavna – dovoljno je nekoliko minuta kuhanja ili pirjanja uz malo maslinova ulja i začina. Mogu se poslužiti kao samostalno jelo, prilog uz meso ili kao dio povrtne juhe.

Zbog jednostavnog rukovanja i univerzalne primjene, zamrznute mahune zauzimaju stalno mjesto u zamrzivačima kućanstava. Na ePonuda platformi dostupne su u različitim varijantama – zelene, žute ili miješane, uz mogućnost brzog uspoređivanja cijena.

Za one koji vole intenzivne okuse i jednostavnost pripreme, zamrznuto grilano povrće pravi je izbor. Ova mješavina najčešće sadrži tikvice, papriku, patlidžan, luk i kukuruz, grilane do savršene zlatne boje prije zamrzavanja.

Praktično je jer se može koristiti kao topli prilog, osnova za tjesteninu ili zdrav dodatak jelima bez mesa. Potrebno je samo nekoliko minuta u tavi ili pećnici da grilano povrće povrati sočnost i aromu.

Zbog svog okusa i teksture, često je omiljen izbor ljubitelja mediteranske i vegetarijanske kuhinje.

Smrznuto voće i zamrznuto povrće – balans okusa i zdravlja

Sve više potrošača prepoznaje prednost kombiniranja zamrznutog voća i povrća u prehrani. Ove dvije kategorije zajedno pružaju potpun nutritivni balans – voće donosi prirodne šećere, vlakna i antioksidanse, dok povrće doprinosi vitaminima, mineralima i biljnim proteinima.

Upravo zato mnoge obitelji i restorani biraju imati obje vrste proizvoda pri ruci, jer omogućuju brzu pripremu zdravih obroka tijekom cijele godine.

Zdravstvene i nutritivne vrijednosti

Zamrznuto povrće sadrži sve ključne hranjive tvari potrebne za pravilno funkcioniranje organizma. Bogato je vlaknima, vitaminima C, A i K, kalijem i folnom kiselinom. Redovitom konzumacijom doprinosi boljoj probavi, jačanju imuniteta i regulaciji krvnog tlaka.

Zahvaljujući niskom udjelu kalorija i masti, zamrznuto povrće idealno je za dijetalnu prehranu. Posebno se preporučuje osobama koje žele održati zdravu tjelesnu težinu i unositi dovoljno biljnih vlakana tijekom dana.

Savjeti za čuvanje i upotrebu zamrznutog povrća

Kako bi zadržalo svježinu i kvalitetu, zamrznuto povrće treba čuvati na temperaturi od -18°C ili nižoj.

Preporuke za upotrebu:

• Ne odmrzavajte povrće prije kuhanja – dodajte ga izravno u jelo,
• Koristite samo potrebnu količinu,
• Nakon otvaranja pakiranja, preostalu količinu odmah vratite u zamrzivač.

Ovi savjeti osiguravaju maksimalno očuvanje okusa, teksture i nutritivne vrijednosti svakog proizvoda.

Cijene zamrznutog povrća i pametna kupnja

Cijena zamrznutog povrća ovisi o vrsti, kvaliteti, podrijetlu i pakiranju. Grašak i mahune među povoljnijim su proizvodima, dok grilano povrće i premium mješavine mogu imati nešto višu cijenu zbog dodatne obrade.

Kupnjom većih pakiranja ostvaruje se dodatna ušteda, a kvaliteta i svježina ostaju nepromijenjeni.

Zašto odabrati zamrznuto povrće

Zamrznuto povrće izbor je modernih kućanstava i profesionalnih kuhinja koje žele kombinirati praktičnost i zdravlje. Lako se priprema, ima dug rok trajanja i uvijek je dostupno – bez obzira na sezonu.

Bez obzira pripremate li juhu, varivo, prilog ili salatu, zamrznuto povrće omogućuje brz, zdrav i ukusan obrok u svakoj prilici. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji zamrzavanja, danas je razlika između svježeg i zamrznutog povrća gotovo neprimjetna.