Shoptok.hr

Elo aluminijasta ponev BratProfi, ø 20 cm

Trenutno nema ponuda za taj proizvod.

Aluminijska tava ELO BratProfi 20 cm
Brend:Elo

Elo aluminijasta ponev BratProfi, ø 20 cm

Opis i karakteristike

Uz pravilno rukovanje i održavanje, služit će vam dugo vremena. Zato smo u točkama ispod zapisali kako to učiniti: Prije prve uporabe, provjerite dno posuđa i ploče za kuhanje ima li prljavštine, naljepnica i neravnina. Prvo posuđe očistite vrućom vodom i običnim deterdžentom za pranje posuđa, zatim prokuhajte 23 puta. Zatim dobro osušite. Prilikom kuhanja koristite samo plastični ili drveni kuhinjski pribor otporan na toplinu. Što se tiče njege, ovaj se materijal lako čisti spužvom ili četkom za ribanje i bilo kojim uobičajenim sredstvom za čišćenje. Za otporniju prljavštinu preporučujemo neko vrijeme namakanja. Nemojte koristiti oštre ili šiljate predmete za čišćenje, čak ni ako je jako zaprljan. Kamenac se zatim može ukloniti octom. Posuđe možete prati i u perilici posuđa. Moguće je, ali to će donekle utjecati na svojstva neprijanjanja. Savjet za uštedu energije za kuhanje: Učinkovito koristite energiju odabirom zone za kuhanje koja najbolje odgovara veličini lonca/tave, ali nije prevelika. Uvijek koristite zonu za kuhanje koja odgovara veličini posuđa. Ako je moguće, koristite poklopac tijekom kuhanja i stavite posudu u sredinu zone za kuhanje. Dobro je znati: Vijčani spojevi mogu se s vremenom olabaviti. Međutim, oni se mogu lako zategnuti običnim odvijačem. Pazite da se prazno posuđe ne zagrijava (osim ako sadrži hranu) jer to može oštetiti neprijanjajuću površinu. Istovremeno, tekućina nikada ne smije potpuno ispariti. Ako se posuđe i dalje pregrijava, temeljito prozračite prostoriju. Drške i ručke koje nisu izrađene od plastike mogu se pregrijati. Uvijek nosite rukavice ili slične rukavice i nikada ne ostavljajte vruće posuđe bez nadzora. Stakleni poklopci otporni su na toplinu samo do 180 C, a plastični dijelovi samo do 150 C. Ne koristiti u pećnici. Proizvod nije prikladan za prženje. Imajte na umu da će neodgovarajuće masti i ulja gorjeti na previsokoj temperaturi i ostaviti crne naslage na vašem posuđu koje je teško ukloniti i negativno utjecati na neprianjajuća svojstva. Maslac i margarin sadrže vodu, sol i mliječne bjelančevine pa se brzo zapale. Stoga su prikladni samo za kuhanje na srednjoj temperaturi do 160 C. Ulje, normalne masti, pročišćeni maslac i čista maslac (bez vode i aditiva) mogu se zagrijati na 220C i stoga su prikladni za svu prženu hranu koja ne zahtijeva previsoke temperature kuhanja. Stvrdnute biljne masnoće počinju gorjeti do 280C i stoga su posebno prikladne za prženje na visokim temperaturama do 250C.

Značajke

BrendElo

Novi proizvodi u kategoriji

Primajte posebne ponude

Prijavite se na Shoptokove e-novosti za lakšu odluku pri svakoj kupnji.